Nieuwe glasbol langs Westkaai (Ieper) | Het Nieuwsblad Mobile

2022-07-29 21:17:06 By : Ms. Lisa Wu

Om tegemoet te komen aan zowel de vraag van buurtbewoners als van jachthavenrecreanten wordt zeer binnenkort een nieuwe glasbol geplaatst langs te Westkaai te Ieper.

In deze omgeving is immers nog geen inzamelpunt voor glas voorzien. Het plaatsen van een glasbol is niet zo evident.

Enerzijds moet getracht worden om de hinder voor de omgeving te beperken en anderzijds moet er voldoende sociale controle zijn om misbruik tegen te gaan.

Door de selectieve inzameling van glas zorgen we dat afvalstoffen kunnen gerecycleerd worden en de hoeveelheid restafval vermindert. Uiteraard heeft dit enkel zin wanneer de sorteerregels gevolgd worden en ook de omgeving proper gehouden wordt.

Daarom gelden voor alle glasbollen duidelijke instructies.

Wat hoort in de glasbol?

Enkel transparante glazen flessen, flacons en bokalen (al dan niet gekleurd). Flessen en bokalen dienen proper te zijn en deksels en doppen moeten verwijderd zijn.

Wat hoort zeker niet thuis in de glasbol?

Hittebestendig glas zoals ovenschotels en kookplaten. Ook porselein, aardewerk, stenen flessen en kruiken, kristal en vlak glas zoals spiegels en ruiten horen niet in de glasbol.

Deze afvalstoffen verstoren immers het recyclageproces. Dit afval hoort wel thuis bij restafval of kan selectief aangeboden worden op het containerpark (bvb. steencontainer of vlak glas container).

Bij twijfel over de verschillende (verpakkings)afvalsoorten kan je de website www.betersorteren.be of de afvalkalender raadplegen

Wanneer kan je de glasbol gebruiken

Het politiereglement stelt duidelijk dat enkel glas mag ingeworpen worden tussen 8 en 20 uur. Het is absoluut verboden om afvalstoffen naast of bij de glascontainer achter te laten.

Aan alle gebruikers wordt gevraagd om respect te hebben voor de woonomgeving en de glasbol op een correcte manier te gebruiken. Misbruik wordt beschouwd als sluikstorten en toezicht wordt voorzien.

Wie problemen of misbruik vaststelt, kan dit melden bij de dienst leefmilieu.

Wil jij toegang tot alle artikels van Het Nieuwsblad? Duik in onze plusartikels en lees er elke maand 3 naar keuze gratis.

="scrollToTop">Top